Oficjalny portal Powiatu Nakielskiego

W I LO w Szubinie rozmawiali o karierze

W I LO w Szubinie rozmawiali o karierze

Które zawody są najbardziej przyszłościowe? Gdzie się uczyć? Co studiować, aby w przyszłości mieć nie tylko pracę, ale i satysfakcję z tego, co się robi? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań związanych z planowaniem swojej kariery zawodowej szukali uczestnicy spotkania z Pawłem Luty - dziennikarzem magazynu „Brief”.  Spotkanie odbyło się 23 stycznia 2014r. w I Liceum Ogólnokształcącym im. St. Wyspiańskiego w Szubinie. Paweł Luty jest jednym/jedną z 30 młodych profesjonalistów/profesjonalistek, którzy w całej Polsce odwiedzają biblioteki, szkoły i domy kultury. To młodzi ludzie mający ciekawą, przyszłościową pracę związaną z nowoczesnymi technologiami. Wszystkich łączy charyzma, pasja i ważne doświadczenia zawodowe, mogące być inspiracją dla młodzieży. W spotkaniu wzięło udział 30osób – uczniowie I LO w Szubinie. Dowiedzieli się,jak wygląda dzień pracy młodego profesjonalisty/młodej profesjonalistki, wspólnie rozmawiali o nowych zawodach i zastanawiali się, które z nich są najbardziej przyszłościowe. Całość miała charakter warsztatowy – były quizy, pytania, wspólne ćwiczenia. Spotkanie było elementem drugiej edycji projektu „Link do przyszłości. Młodzi, Internet, Kariera”, w którym uczestniczy I Liceum Ogólnokształcące w Szubinie. Jest to przedsięwzięcie Fundacji Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego, realizowane dzięki środkom firmy Microsoft i Polsko - Amerykańskiej Fundacji Wolności, objęte patronatem Ministra Edukacji Narodowej oraz Ministra Pracy i Polityki Społecznej.

Materiał: organizator spotkania - Arleta Marchlewska

Data dodania 27 stycznia 2014

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.